Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Meclis Toplantısında Üyelerimizin Sorularını Cevapladı

Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Meclis Toplantısında Üyelerimizin Sorularını Cevapladı

Ylık olağan Meclis Toplantısı sonrasında Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim üyelerimizin sorularını cevapladı.

Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler başkanlığında olağan Meclis Toplantısından sonra gerçekleştirilen toplantıya Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Meclis üyeleri, oda üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Sayın Erim, Nazilli, Yenipazar, Sultanhisar, Karacasu, Kuyucak, Buharkent, Bozdoğan ilçesine ait sorunlar ile Sümerbank alanı içerisinde atıl durumda bulunan alanların değerlendirilmesi ile ilgili yöneltilen sorulara cevap verdi:

-Sümerbank alanı içinde bulunan mevcut yapıların yıkılması söz konusu mudur? Söz konusu ise İmalât sanayi için alan oluşturulabilir. Ön 5000m² den 10.000 m² kadar farklı büyüklüklerde alan oluşturup müteşebbislere tahsis edilebilir

“Mevcut alanlar sağlam olduğu için yıkılması düşünülmemektedir. Bu alanlar çok amaçlı değerlendirilecek olup, konu ile ilgili bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır.

-Sümerbank içinde atıl olarak bulanan alanın değerlendirilmesi adına Adnan menderes üniversitesi bünyesinde tekstil sektörüne has boyama, dokuma vs bölüm açılabilir ve bölgede yasayan neredeyse %90 nin emekli olduğu sektöre yeni adaylar yetiştirilebilir. Atıl durumda olan bölümler tadilattan geçirilip bu fakültenin atölyesi yapılabilir.

ADÜ mülkiyetinde olan bu alanın, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinden gelen yetkililerle görüşerek Sümerbank’ın tekrar tekstil sektöründe faaliyet göstermesi için uğraşmaktayım. Belli bir kısmı için müze olması yönünde de çalışma öngörmekteyim. Mevcut alanların hızlı bir şekilde tahsis edilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir ve sonuçlandığı taktirde sizinle paylaşacağım.

-Sümerbank içinde bulunan atıl durumda bulunan alanda, incir işletmeleri başta olmak üzere gıda OSB kurulması için çalışma yapılabilir

Mergen çayının ıslah çalışmalarının ardından kenarda kalan 700 dönümlük alanın tahsisi için çalışmalar yapmaktayız. Daha önce NTO tarafından belirtilen ve sorunlar dosyasında da yer alan Gıda OSB nin o alanda kurulabilmesi için çalışmalarıma devam etmekteyim.

-Bölgemizde bulunan 7 ilçenin 5’inde sanayi alanlarının yetersizliği söz konusudur. Bu konudaki yapılan çalışmalar nelerdir?

Bu konuyu değerlendirmeye alacağım.

-Nazilli otoban geçiş güzergahında çift taraflı olarak yerel ürün tanıtımı ve satış alanının NTO’ya tahsisi hakkında nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz?

NTO’ya böyle bir alan kazandırmak isteriz. Bu önerinizi incelemeye alacağım. Ayrıca otobanın yapılması ile ilgili şunu belirtmek isterim ki sadece Aydın için değil Denizli iline de katkı sağlayacağı için Denizli ile güç birliği yapılması gerekmektedir.

-Seralarda ve termal otellerde jeotermal enerjinin kullanılabilmesi için sıcak suyun verilmesi ile ilgili olarak işletmeler hakkında ne gibi çalışmalarınız bulunmaktadır.

Yeni yapılan jeotermal enerji tesislerinin sıcak suyu ısınma amaçlı şehir kullanımına, seracılık faaliyetleri için ve termal otellerde kullanıma açma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu uygulamanın soruna çözüm olacağını düşünüyorum.

Yatırım ortamının iyileştirilmesi kapsamında bürokratik engellerin ortadan kalkması ve süreçlerin kısaltılması hakkındaki çalışmalarınız nelerdir?

Yatırım amaçlı yaşadığınız engeller hakkında ne zaman isterseniz sorunlarınıza çözüm bulma noktasında benimle iletişime geçebilirsiniz, yardımcı olurum.

-Çift hatlı tren ihtiyacımıza yönelik çalışmalarınız ne aşamadadır?

Çift hatlı tren yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Tren çalışmamızda yapılması düşünülen tünelle ilgili olarak da 8 km’lik Çamlık tünel inşasının önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak olup, takipçisi olduğumu belirtmek isterim.

– Polis Okulunda 165 personel istihdam edilmekte ayrıca 600’e yakın öğrenci ile 2011 yılında yaklaşık olarak 120 milyon TL ekonomimize katkı sağlanmakta idi. Nazilli Polis Okulu’na kurulması planlanan Millet bahçesinin yapılması durumunda ne kadarlık bir istidam ve ekonomimize katkı sağlaması düşünülmektedir?

Polis Okulu’nun tekrar açılabilmesi için Bakanlıklarla görüşmelerim olumsuz sonuçlanmıştır. Sebebi ise Türkiye genelinde Polis Okullarının sayısının yeterli sayıda olmasıdır. O çevrede bulunan halkın park alanına ihtiyacı olması nedeni ile Millet bahçesi yapılması düşünülmüştür.

-Atıl durumdaki Eski Devlet ve SSK Hastaneleri ile ilgili olarak birçok proje düşünülmektedir. Bunlardan hangisi ve ne zaman yapılması planlanmıştır.

Eski devlet hastanesinin olduğu alana okul inşa edilecektir. Eski SSK hastanesinin bulunduğu alana ise Diş Hastanesi yapılması planlanmaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizlerden dolayı hemen yapılamamıştır. Biz halkımız adına takipçisiyiz.

Daha önce Nazilli Ticaret Odası tarafından talep edilen 5. Noterin bu yıl içerisinde NTO hizmet binasında faaliyete geçeceğini de belirtmek isterim “dedi.

Davet için Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler’ e teşekkür eden Sayın Erim, her konuda bölge insanının sorunlarını çözmeye gayret gösterdiğini ve her zaman ulaşılabilir olduğunu ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan “Sayın vekilimizin bölge sorunlarına sahip çıkması bizim için büyük önem taşımaktadır. Üyelerimizden gelen soruları cevaplamak üzere bugün aramızda bulunmakta ve sorunlarımız için çalışmalar başlatmaktadır. Bu anlamda gösterdiği yaklaşım için tüm oda üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Türkçe
Sohbete Başla
1
Yardım lazım mı?
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?