Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri Arslan, Kanal 58 ‘İn Gündem Özel Programına Konuk Oldu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri Arslan, Kanal 58 ‘İn Gündem Özel Programına Konuk Oldu.

Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri Arslan,02.07.2019 tarihinde Kanal 58 ‘in Gündem Özel Programına konuk oldu.

Programda Nazilli ve sorumluluk sahamızda bulunan ilçelerin sorunları ekonomik faaliyetleri ve Uzun Yaşam Köyü anlatıldı. Başkanımız Sayın Arslan, Nazilli Ticaret Odası olarak birçok konuda üyelerine katkı sağlamaya çalıştığını belirterek; Dünyada birçok başarılı örneği görülen Kooperatifçilik konusunda çalışmaların yapılmasının bölge ticari hayatına değer katacağını düşünüyorum. Fakat kooperatifçiliğin gelişmesi için önünde bazı engeller var ve bu engellerin kaldırılarak cazip hale getirilmesi gerekmektedir. Özellikle bayanların yaptıkları çalışmaların maddi değer kazanarak istihdam yaratacağını düşünüyorum.  “Uzun Yaşam Köyü” projesi için çalışmalarımıza destek veren Aydın Ak parti Milletvekili B. Kuvvet Erim ile yer tahsisi konusundaki çalışmalarımızda önemli adımlar atmaktayız. Uzun Yaşam köyü projemiz ile bölge turizmine katkı sağlayacağız. Kendi elektriğimizi üretilerek yapılacak bir çalışmadan bahsetmekteyiz. Organik ürünlerin sergilendiği stantlar, doğa sporlarının yapıldığı alanlar, yöresel sanat atölyeleri, termal havuzlar, amfi tiyatro, sera, restoran ve otelin de bulunduğu küçük bir köy kurmayı planlıyoruz. Projemizin gerçekleşmesi için STK’lar, kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz. En başta da yöre halkının desteği ile güzel bir işe imza atmayı planlıyoruz. Fakat proje için öncelikle yer tahsisini tamamlayabilirsek diğer süreçleri de en kısa zamanda tamamlayacağımızı umut ediyorum.

En önemli sorunlarımızın başında yer alan OSB alanları gelmektedir. Özellikle Karacasu ve Bozdoğan’da belirlenen OSB alanlarının lekelendiğini görmekteyiz. OSB Alanları ile ilgili sorunun çözüme kavuşması halinde yatırımcıların bölgemizde istihdama katkı sağlayarak, işsizlik oranının düşmesine etki edecektir. OSB Alanlarının genişlemesi için başta Sayın Valimiz olmak üzere Büyük Şehir Belediye Başkanımız ve sorumluluk sahamızda bulunan Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarımızın gayretlerine teşekkür etmek istiyorum.

Bölgemizde Atça ve Buharkent gibi ilçelerimizde festivaller düzenlenmektedir. Nazilli ve çevresi için de böyle bir festival düzenleyebiliriz. Örneğin Kuru incir, kestane olabilir. Fakat birlikte hareket ederek güzel işler ortaya koymakta sıkıntı yaşıyoruz. Aslında festivalin yapılması birçok iş koluna maddi değer kazandıracaktır. Bu şekilde hem bölgemizin hem de ürünlerimizin reklamını yaparak Pazar payımızı da artırabileceğiz. Bölgemizin nimetlerinden faydalanmamız gerekli.

Yurtdışı fuarlarında üyelerine stant açan ve üyelerini ziyaret eden tek odanın Nazilli Ticaret Odası olduğunu düşünüyorum. Amacımız bölgemizin kalkınması ve gelişmesidir. Her zaman bölgemiz sorunlarının çözümü noktasında çaba sarf ettiğimizi ve vizyonumuzu geliştirmeye devam edeceğimizi belirtmek isterim.” Dedi.

Kanal 58 Program sunucu Ali Soydemir katılımı için odamız Başkanı Nuri Arslan’a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Türkçe
Sohbete Başla
1
Yardım lazım mı?
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?