Toplantıda Toptan ve Perakende Gıda Ticareti Yapan Üyeler İle Elektrikli Ev Aletleri ve Beyaz Eşya Ticareti Meslek Grubunda Kayıtlı Üyeler Olmak Üzere İki Meslek Grubu Bir Araya Geldi
Üyeler Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN, Meclis Başkanı Süleyman GÜRBÜZ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin EREN ve Gökhan YILDIZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan SAYGILI, Ayhan YELOĞLU, Serkan ÇELEN ve Özen AKGÜN, Meclis Üyeleri Ferhat YETİK, Salih DÖNERTAŞ, Yakup GÜN ile 5.Meslek Komitesi Başkanı Zafer CEMALBEY tarafından karşılandı.
Toplantıda 5.Meslek Grubu ile 12.Meslek Grubunda 10 yıl ve üzerinde Ticaret Odası kaydı bulunan üyelere Teşekkür Belgeleri verildi.
Toplantıda; Bölge ekonomisini konu alan Nazilli bölgesi tanıtım filminin ardından Oda tarafından tespit edilen sorunların yanında üyelerden alınan talepler dikkate alınarak tespit edilen sorunlar dosyasıyla ilgili lobi faaliyetleri ve üst düzey yetkililerle yapılan görüşmeleri içeren tanıtım ve bilgilendirme videosu gösterildi. 2013 yılından bu güne kadar gerçekleştirilen hizmetler ile üyelerin menfaatine olan belgelendirme uygulamaları ile bölgemizde sadece NTO bünyesinde hizmet veren kurum temsilcilikleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Nazilli Ticaret Odası faaliyet ve projelerinin üyelerin sorunları ile bölgeyi ilgilendiren ekonomik yatırımların gerçekleşmesi için yapılan çalışmalardan oluştuğu irdelendi.
YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURİ ARSLAN;
BÖLGENİN GELİŞMESİ, YENİ İŞ SAHALARININ AÇILMASI VE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN PROJE ÜRETEN KURUMLARIN BAŞINDA NAZİLLİ TİCARET ODASI GELMEKTEDİR.
ÜYELERİMİZİN SORUNLARI VE İHTİYAÇLARI BİZİM ÖNCELİĞİMİZDİR. BİR ARAYA GELMEYE, KARŞILIKLI FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN yaptığı konuşmada; katılımınız için teşekkür ediyor, Yönetim Kurulu ve Oda Meclisim adına hoş geldiniz diyorum.
ÜYELERİMİZİN ZAMANI BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Üyelerimizin menfaati doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 2022 yılında hayata geçirdiğimiz dijital ehliyet hizmeti ve 2024 yılında yetki aldığımız K yetki belgesi düzenleme hizmeti sayesinde üyelerimizin Aydına gitmesine gerek kalmadı.Bu hizmetlerimiz sayesinde üyelerimizin ve sorumluluk sahamızdaki vatandaşların, işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlamalarına, hem zaman hem maliyet açısından tasarruf etmelerine olanak sağlıyoruz.
SANAYİ VE TİCARET ALANI İHTİYACIMIZ VAR
Bölgemizin sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı var. Kendi sermayesi ile yatırım yapmak isteyen girişimciye yer gösteremiyoruz. Belediye Başkanımızın da bizimle aynı düşünceleri paylaştığını ve bu sorunu çözmek için gayret gösterdiğini biliyorum.
Seçimden sonra ziyaret ettiğimiz Belediye Başkanlarına bu konuyu aktardık. Bu sorun takdir edersiniz ki Odanın tek başına halledebileceği bir konu değil. İmar çalışmaları gerekiyor. Sadece konut alanı değil imar düzenlemeleri ile yeni ticaret alanları, yeni sanayi alanları açmalıyız.
Kurulmasına teşebbüs edilen Nazilli 2.Organize Sanayi Bölgesini önemsiyoruz. Nazilli 2.OSB Alanı sadece Nazilli için değil bölgenin tamamının kalkınmasında katma değer yaratacak çok önemli bir proje. OSB için planlanan alan (Toygar ve Esenköy Bölgesi) aslında zeminin kayaç olması nedeniyle ideal bir bölge.
Ancak bazı önyargılar nedeniyle çalışmalar daha başlamadan bitme noktasına geliyor. Bölgemizi ilgilendiren yatırım ve projelerde Nazilli Ticaret Odasının da görüş ve önerilerinin alınması gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda sayın vekillerimizle diyalog halindeyiz. Sadece bir kurumun çabalarıyla gerçekleşecek bir yatırım değil. Umutsuz değiliz. Sizden aldığımız güç ve teveccühle başaracağımıza inanıyorum-dedi.
ODA BELGELERİNDEN ÜCRET ALMIYORUZ
2013 yılından bu yana ücretsiz belge verme hizmetimizi, bakanlık harcına tabi olan ücretli belgeler hariç, diğer tüm belgeler için devam ettiriyoruz. Ücretsiz belge hizmetleri ile gelirlerimizden feragat ediyoruz.
GELECEĞİN PATRONLARINI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Diğer önemli bir sorunumuz nitelikli ve teknik eleman ihtiyacının her geçen gün artmasıdır. Üretmeden büyüyebilecek bir ülke değiliz. Sınırsız kaynaklarımız yok. Çalışmak, üretmek ve ihraç etmek zorundayız. Üretimin her safhasında meslek eğitimi almış gençlerimize ihtiyaç duymaktayız.
Eğer bu konuda gerekli önlemleri almaz ve teknik liselerin sayısını arttırmazsak gelecekte üretim konusunda çok daha büyük sıkıntılar yaşayacağız. Meslek liselerine giden öğrencilerin sanayide çırak olacağı yönündeki yanlış düşünceleri ortadan kaldırmalıyız. Kaldı ki hiç kimse çıraklığını yapmadığı bir işin ustalığını yapamaz, o iş dalında işyeri sahibi yani işinin patronu olamaz.
EĞİTİM VE TOPLANTI SALONLARIMIZ ÜYELERİMİZE ÜCRETSİZ
Yeni hizmet binamızda yer alan modern ve donanımlı salonlarımız sayesinde, üyelerimiz; personellerine yönelik eğitim, seminer ve çeşitli programlarını odamız bünyesinde, herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştiriyor.
Bu uygulama ile odamız, mesleki gelişimi desteklemenin yanı sıra, üyelerine daha erişilebilir, nitelikli ve çağdaş hizmet sunmayı sürdürüyor.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGE SINAVLARI ODAMIZDA DÜZENLENMEKTEDİR
Nazilli Ticaret Odası olarak, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında olmaya, sorunlara çözüm üretmeye ve bölgemizin ekonomik potansiyelini daha da ileriye taşımaya kararlılıkla devam ediyoruz.
Bu anlayış doğrultusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurularak yetkilendirilen MEYBEM A.Ş. ile yaptığımız iş birliği kapsamında, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları odamız koordinasyonunda Nazilli’de düzenlenmektedir. Nazilli Ticaret Odası, MEYBEM’in yetkili iş ortağı olarak bu süreçte aktif rol almaktadır.
İnşaat sektöründen emlakçılığa, motorlu araç alım satımından metal sanayine kadar birçok meslek grubunu kapsayan bu sınavlar, üyelerimizin ve bölgemizdeki çalışanların mesleki yeterliliklerini belgelendirmeleri adına önemli bir fırsat sunmaktadır.
Sınavlarda başarılı olan adaylara, ilgili meslek alanlarında geçerli olan Mesleki Yeterlilik Belgeleri ve sertifikaları odamız tarafından verilmektedir. Böylece hem iş gücünün niteliği artırılmakta hem de sektörel standartlara uygun, belgeli çalışan sayısı her geçen gün artmaktadır.
Nazilli Ticaret Odası olarak, üyelerimizin gelişimi için çalışmaya, nitelikli iş gücüne katkı sunmaya ve mesleki belgelendirme süreçlerinde öncü olmaya devam edeceğiz.
ARSLAN konuşmasının devamında; – Odamızın faaliyetlerini sizlerin istek ve taleplerine göre planlıyoruz. Sorunlarımızı başta Odalar Birliği olmak üzere ilgili bakanlıklar ve Ankara’da yapılan tüm toplantılarda dile getiriyorum. Her toplantıda söz alıyor ve konuları aktarıyorum. Bu nedenle hizmetlerimizin odak noktasını oluşturan sizlerin taleplerini yerinde öğrenmek, yüz yüze fikir alışverişinde bulunmak ve neticesinde Oda hizmetlerine yön vermek için buradayız. Tüm üyelerimizi ayrı ayrı ziyaret etmek mümkün değil. Ancak bu gibi organizasyonlarla sizlerin fikirlerini, sıkıntılarını ve taleplerini öğrenmeye gayret gösteriyoruz. Sorunlarınızı Ticaret Odası’na iletmekten çekinmeyin. Yetkimiz ve imkanımız dahilinde çözüm bulmak için gayret gösteriyoruz. Katılımınız için teşekkür ediyorum-dedi.
Toplantı plaketlerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.