Nazilli Ticaret Odası Yerli Otomobil Tanıtım Toplantısına Katıldı

Nazilli Ticaret Odası Yerli Otomobil Tanıtım Toplantısına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya bölgemizi temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan Katıldı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nca (TOGG) ilk örneği tamamlanan yerli otomobilin gösterimi, Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti. Tanıtım toplantısına, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı kabinesi üyeleri, TOBB başkan ve yardımcıları, TOGG hissedarları, otomotiv endüstrisi, otomotiv tedarik sanayisi, iş dünyasının temsilcileri, medya temsilcileri ile birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

TOGG tarafından geliştirilen yerli otomobil tanıtım lansmanının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil fabrikasının kurulacağı yerin Bursa’nın Gemlik ilçesi olacağını açıkladı.

2022 yılında seri üretime başlanacağını söyleyen TOGG Üst yöneticisi Gürcan Karakaş “Yerli otomobilimiz, 200 ve 400 bg iki alternatif, arkadan itiş veya 4 çeker olacak. 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir olacak. Kısaca otomobil akıllı bir cihaza dönüşmekte. Biz buna şöyle diyoruz. Cep telefonunun başına gelen otomobilin de başına gelecek. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada otomobilimizi rekabet edebilir duruma taşımak istiyoruz” dedi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan” 2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin liderliğinde başlayan Türkiye’nin Otomobil Projesi’nde gelinen nokta gerçekten gurur vericidir. Ülkemiz adına yapılan bu projede emeği geçen başta TOGG olmak üzere tüm yatırımcılara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Türkçe
Sohbete Başla
1
Yardım lazım mı?
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?