NAZİLLİ TİCARET ODASIÜYE BULUŞMA TOPLANTILARINA DEVAM EDİYORTOPLANTIDA SİGORTA ACENTELERİ, EMLAKÇILAR VE BANKA MÜDÜRLERİ BİR ARAYA GELDİ

NAZİLLİ TİCARET ODASIÜYE BULUŞMA TOPLANTILARINA DEVAM EDİYORTOPLANTIDA SİGORTA ACENTELERİ, EMLAKÇILAR VE BANKA MÜDÜRLERİ BİR ARAYA GELDİ

27.Dönem Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet ERİM’ in de katıldığı toplantıda üyeler, Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Naci MADEN, Meclis ve Komite Üyeleri Yasin UZUN, Süleyman DOĞAN, Ahmet DERİN ile Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Güler Kurudere AKBAŞ tarafından karşılandı.
Toplantıda; Oda faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen projeler, Nazilli Uzun Yaşam Köyü Projesi, Nazilli 2.Organize Sanayi çalışmaları, Sümerbank Fabrika Alanının bölge ekonomisine kazandırılması için yürütülen çalışmalar, üyelerin talebi üzerine gerçekleştirilen lobi faaliyetleriyle ilgili tanıtım videosu gösterildi.
Oda’nın yetki ve sorumluluk alanının; Nazilli ile birlikte altı ilçeden oluştuğu, bu nedenle bölge olarak bakıldığında farklı özelliklere sahip ilçelerden oluşan sorumluluk alanı içinde Yönetim Kurulunun tüm üyelerin sesi olmaya gayret gösterdiği ifade edildi.
BEKİR KUVVET ERİM; NAZİLLİ TİCARET ODASI BİR MESLEK KURULUŞU OLARAK BÖLGENİN FİKİR ÖNDERİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
27.Dönem Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet ERİM de yaptığı konuşmada; – Milletvekilliği döneminde bölgenin sorunları ve yapılması öngörülen yatırım konularıyla yakından ilgilendim. Nazilli Ticaret Odası yerel kurumlar içinde en fazla gayret gösteren ve sorun çözmeye çalışan kurumlardan bir tanesidir. Ben de görevde olduğum süre içinde Odanın kurumsal faaliyetlerine ve projelerine gerekli desteği vermeye özen gösterdim. Nazilli 2.Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk ilk defa ben duyurdum. Daha sonra alan ile ilgili yaşanan sorunlar (S.İ.T kapsamında olması) nedeniyle çalışmalar tamamlanamadı. Ancak her şey bitmiş değil. Bu proje SİT dışındaki alan üzerinde yapılabilir diye düşünüyorum. Özellikle bu konuda elimden gelen desteği vermeye hazırım.
Odanın bize ilettiği konular arasında halledilen sorunlar olduğu gibi çözülemeyen konular da olmuştur. Ancak önemli olan iyi niyet içinde çalışmak ve gayret göstermektir. Nuri Başkan da tüm enerjisiyle temsil ettiği kurum için çalışan, mesai harcayan bir arkadaşımız. Bu nedenle kendisini kutluyor ve daveti için teşekkür ediyorum- dedi.
NURİ ARSLAN; BİR MESLEK KURULUŞU OLARAK YETKİMİZ DAHİLİNDE BÖLGE EKONOMİSİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ
Gayrimenkul Ticareti ve Emlakçılık Yapan Üyelerimizin Mesleki Sorunlarının Çözümü ve Sektörün Önemi Nedeniyle Tüm Meslek Mensuplarını Tek Bir Grupta Birleştirdik
Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN yaptığı konuşmada; Katılımınız için teşekkür ediyor, Yönetim Kurulu ve Oda Meclisim adına hoş geldiniz diyorum.
ESNAF KEFALET KREDİSİ BENZERİ BİR SİSTEMİN TİCARET ODASINA KAYITLI ÜYELER İÇİN DE GEÇERLİ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ !
Her platformda yetkililere iletilen konuların başında; küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu esnaf kefalet kredisi benzeri bir finans sistemi gelmektedir. Esasen bir kamu kaynağı olan Halk Bankası tarafından sadece Esnaf Odasına kayıtlı üyelere tahsis edilen ancak aynı işi yapan, aynı ölçekteki firmalardan Ticaret Odasına kayıtlı olanların faydalanamadığı uygun faizli bir kredi sistemine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bu konuda yasa değişikliği yapılması veya yeni bir sistem kurulması için gayretlerimiz devam etmektedir. Bu husus yasa değişikliği gerektiren önemli bir konu. Ancak talebimiz dikkate alınır, kabul görürse sadece bölgemizdeki değil ülkemizin tamamındaki Ticaret Odası üyeleri önemli bir finans kaynağına kavuşmuş olacaklar.
GELECEĞİN PATRONLARINI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ !
Diğer önemli bir sorunumuz nitelikli ve teknik eleman ihtiyacının her geçen gün artmasıdır. Güçlü olmak için üretmek zorunda olan bir ülkeyiz. Sınırsız kaynaklarımız yok. En büyük sermayemiz gençlerimiz ve müteşebbis ruhumuz. Dolayısıyla üretimin ve ticaretin her safhasında meslek eğitimi almış, teknik becerisi ve hedefleri olan gençlerimize ihtiyaç duymaktayız. Geleceğin patronları teknik ve mesleki eğitim alan gençlerimiz olacaktır.
Teknik liselerin sayısını arttırmalıyız. Meslek liselerine giden öğrencilerin sanayide çırak olacağı yönündeki yanlış düşünceleri ortadan kaldırmalıyız. Kaldı ki hiç kimse çıraklığını yapmadığı bir işin ustalığını yapamaz, o iş dalında işyeri sahibi yani işinin patronu olamaz.
SANAYİ VE TİCARET ALANI İHTİYACIMIZ VAR
Sorumluluk bölgemizin yaklaşık % 80 inde sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı var. İmar planlarından kaynaklanan sorunların çözümü için gayret gösteriyoruz. İstediğimiz sonucu alıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.
Diğer yandan bölgesel anlamda müteşebbislere ücreti mukabilinde verebileceğimiz sanayi ve ticaret alanları maalesef yetersiz. Yeni sanayi ve ticaret alanları açmalıyız. Kendi sermayesi ile yatırım yapmak isteyen girişimciye yer gösteremiyoruz. Büyük ova sınırları ile zeytinlik alanları arasında sıkışmış durumdayız.
NAZİLLİ 2.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ
Nazilli’ye bağlı Toygar ve Esenköy’ün doğusunda bulunan, SİT kapsamında olmayan yaklaşık 1.300 dönümlük alanın Nazilli 2.Organize Sanayi Alanı olarak tespit edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu proje Odanın tek başına halledebileceği bir konu değil. Yeniden yer tespit ve imar çalışmalarının yapılması gerekiyor.
Sadece konut alanı değil imar düzenlemeleri ile yeni ticaret alanları, yeni sanayi alanları açmalıyız. Şehreminilerimizden beklentimiz konut alanı ile sanayi/ticaret alanlarının orantılı olarak açılmasıdır.
SÜMERBANK ALANININ KENTİN EKONOMİSİNE KAZANDIRILMASI GEREKİYOR !
Şu anda üniversitenin kullanımına tahsis edilen Sümerbank Fabrikası Alanının çok az bir bölümü üniversite tarafından değerlendirilmektedir. Kalan alanlar bakıma muhtaç bir şekilde atıl durumda bulunmaktadır. Sümerbank Fabrika Alanının tamamı ADÜ tarafından kullanılmayıp, yeni fakülte ve bölümler açılmayacaksa bu alanın bölge insanının menfaatine olacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
İL OLMAK İÇİN BAZI STRATEJİK YATIRIMLARIN OLMASI GEREKİYOR. BUNLARDAN BİR TANESİ DE FUAR ALANI’DIR.
Sümerbank ile ilgili projelerimizden bir tanesi bölgeye bir fuar alanı kazandırmaktadır. Halihazırda fuar veya benzeri bir organizasyon için uygun bir yerimiz maalesef bulunmamaktadır. Bölgenin altyapısı tamamlanmış, profesyonel bir fuar alanına ihtiyacı var.
Nazilli’de yapılacak bir fuar organizasyonu doğrudan veya dolaylı olarak tüm üyelerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Fuarlar şehrin ekonomisine canlılık ve hareket getirir.
Sümerbank alanı içinde ayrıca yerel ürünlerimizin satışının yapılacağı işyerlerini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Uzun yıllardır Nazilli için konuşulan ancak çeşitli sebepler ile yapılamayan bu tür yerel satış noktalarını özellikle coğrafi işaretli ürünlerimiz için planlıyoruz.
Sonuç itibariyle biz yönetim kurulu ve oda meclisi olarak üyelerimizin ihtiyaçları ve talepleri dahilinde faaliyet gösteriyoruz. 2013 yılından bu güne kadar bir çok sorunun çözümünü katkı sağladık.
YENİ SANAYİ MAHALLESİNDE 5. NOTERİN HİZMETE AÇILMASI SAYIN ERİM’İN GAYRETLERİ NETİCESİNDE OLMUŞTUR!
Nazilli 5.Noteri Yeni Sanayi Mahallesinde hizmet vermeye başladı. Burada bir noter olması sanayi ve ticaret erbabının işini kolaylaştırmıştır. Bu hizmetin buraya gelmesi Sayın ERİM’in sayesinde olmuştur. Adalet Bakanlığı ile Noterler Birliği nezdinde yaptığı girişimler neticesinde Oda üyelerimizin çok önemli bir talebi yerine getirilmiştir.
Hizmetlerimizin odak noktası sizlerin görüş ve talepleridir. Biz sorunlarınızı bilmeliyiz ki gerekli çalışmaları yapalım, sizlerin derdine derman olmaya çalışalım. Hepinize hayırlı kazançlar ve sağlıklı günler diliyorum- dedi.
Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

               Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Türkçe
Sohbete Başla
1
Yardım lazım mı?
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?