Yatırım Ortamının İyileştirilmesi

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi


Nedeni: .......

Durum: Devam Ediyor

  • 23.12.2013

    Sorumluluk sahamızda yatırım ortamının iyleştirilmesi yönünde istişare edildi.
  • 10.01.2014

    Yapılan görüşmede bölgemiz sorunları ve çözüm önerilerini içeren rapor hakkında bilgilendirme yapılmış olup bölgemizin kalkınması için yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında bürokratik engellerin kaldırılması yönünde taleplerimizi arz ettik
  • 08.09.2014

    Bölgesel yatırım ve kalkınma düzeylerini belirleyen sınıflandırmaların yeniden düzenlenmesi ile Aydın Bölgesinin 2. dereceden 3. derece iller içine alınması Yeni yatırım yapacak müteşebbislerin karşılaştıkları bürokratik engellerin kaldırılmasına yönelik tedbirlerin alınması konularında taleplerimizi arz ettik
  • 24.11.2014

    Sermaye şirketlerin ve kooperatiflerin kuruluşlarında uygulanan harç muafiyetinin şahıs işletmeleri ve tüzel kişilik şube kayıtları için de uygulanması için mevzuat değişikliği yapılmasının teklif edilmesine
  • 12.12.2014

    Hayırlı olsun ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan a sunulmak üzere bölge sorunları ve çözüm önerilerimize ait dosya sunuldu. Ayrıca TOBB Başkanı başkanlığında oda ve borsa başkanları ile yapılan konsey toplantısında bölgenin sorunları hakkında yönetim kurulu başkanı tarafından kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
  • 03.12.2015

    Yeni seçilen Aydın Milletvekillerine yapılan ziyarette bölge sorunlarımız hakkında bilgilendirme yapıldı. Özelikle yatırımcının özendirilmesi için teşvik kapsamında Aydın Bölgesinin 2. dereceden 3. derece iller içine alınması için çalışma yapılması talep edildi.
  • 22.12.2015

    TOBB KONSEY TOPLANTISINDA; Bakan Tüfenkçi ye üyelerimizden gelen sorunlar dosyası verildi. Yeni yatırım yapacak müteşebbislerin karşılaştıkları bürokratik engellerin kaldırılmasına yönelik tedbirlerin alınması konularında taleplerimizi arz ettik.
  • 26.01.2016

    Sorumluluk Sahasını İlgilendiren 18 Maddelik Sorunlar Dosyası Ele Alındı. Toplantıda ;Yatırım ortamı iyileştirilmeli ve bürokrasi azaltılması konusu hakkında istişare yapıldı. Tüm esnaf odası başkanlarının ilçelerindeki siyasi parti temsilcileri iletişime geçerek yatrım ortamının iyileştirilmesi konusunda lobicilik faaliyetleri yürütmesine karar verildi.
  • 04.08.2016

    Darbenin yarattığı kaos ortamında ülkedeki ekonomik ve ticari hayatın zarar görmemesi ve OHAL’e destek verme amacı ile toplanıldı. 3. Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali YILDIRIM ve Türkiye’ deki oda/ borsa başkanlarının katıldığı ‘Darbe Sonrası OHAL’ e destek’ toplantısı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri ARSLAN da toplantıda yer aldı. Darbenin yarattığı kaos ortamında ülkedeki ekonomik ve ticari hayatın zarar görmemesi ve OHAL’ e destek verme amacı ile birliktelik çağrısı yapıldı. Yapılan görüşmede; *Sicil işlemleri ile ilgili büyük kolaylıklar geliyor(sicil harçlarının tahsil yetkisi odalara verilerek üye işlemleri hız kazanacak) *Kuruluş ve tasfiye işlemleri hızlanacak(Bürokratik süreci ve maliyetleri azaltıldı) *Sigortasını ve vergisini düzenli ödeyenler ödüllendirilecek(Vergi ve prim indirim kolaylıkları sağlanacak)
  • 14.12.2016

    Aydın ili yatırım destek ve tanıtım strateji hazırlık toplantısı (GEKA)-Toplantıda; *Toplantıya katılan kurumlar istihdamla ilgili, yatırım yeri tahsisi ve altyapı, kobilerin finansmana erişimi ve teşvikler, bürokrasi ve mevzuat konularındaki sorunlara yönelik çözüm önerileri sundu. * İstihdam, Lojistik ve Yatırım üzerine olan oturumlarda bulunan kurum temsilcilerinin görüşleri üzerine çözüm odaklı fikir alışverişleri yapıldı. * Aydın il sorunları hakkında görüşüldü ve sorunların çözümü için öneriler dikkatle incelendi.
  • 01.02.2017

    Yapılan toplantıda bölge sorunlarına ait dosyamız verilmiştir. Sayın Erdem'den yatırımcının önündeki bürokratik engellerin kaldırılması yönünde taleplerimizi arz ettik.
  • 07.02.2017

    Öncelikli olarak ‘Artı Bir İstihdam’’ projesi görüşüldü. Toplantının en önemli gündem maddesi Ekonomiyi büyütmeye yönelik ‘en az artı bir istihdam ‘konusu oldu. Çalışanların iş başı eğitimini karşılayacaklarını ve eğitim süresince 500 bin çalışanın maaşını vereceklerine işaret eden Başbakan Binali YILDIRIM 1,5 milyona kadar olan bütün çalışanların sigorta primi ve vergilerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığınca karşılanacağını bildirdi. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU hükümetin beyaz eşya, mobilya ve konut sektörlerindeki vergi indirimlerinin Türkiye ekonomisine yapacağı olumlu etkilerden söz etti. İç piyasayı canlı tutmanın önemine vurgu yaparak istihdam için üretimin, üretim içinde tüketimin şart olduğuna değindi. Oda/ borsaların ticarete büyük ölçüde etki ettiğini vurgulayarak temsilcileri ‘artı bir istihdam’ konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
  • 09.03.2017

    İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU – Bilgilendirme Toplantısı Sorunlar dosyası verilmiş.
  • 15.03.2017

    Nazilli tarım ve hayvancılığı değerlendirme toplantısı: 2011 yılında masa başında yapılan marjinal arazilerin 1/100000 haritasının mevcut yerinde tespit yapılmadığı için problemler çıktığı ve bu problemlerin çözümleri için konunun yeniden ele alınarak güncellenmesi gerektiğini tarım arazisi vasfından çıkarılması gerektiği ve böylece yatırımcıların önünün açılması gerektiğini savundu. Ayrıca bölgemizde zyetinlik vasfı taşımayan ancak tapıuda cins bakımından zeytinlik olarak geçen arazilerin cins değişikliği yapılması gerektiğini ve böylece bu arazilerin ekonomiye geri kazandırılması gerektiğini söyledi.
  • 18.03.2017

    Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri ARSLAN, Meclis Başkanımız Gürdal YÜZÜGÜLER Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKCİ’ nin katılımıyla Aydın ANEMON OTEL’ de gerçekleşen ‘Ekonomi ve yaklaşan Referanduma İlişkin Bilgilendirme Toplantısı’ na iştirak ettiler. Toplantıda Ekonominin dünü, bugünü, yarını ile ilgili bir konuşma yapan Bakan ZEYBEKCİ yaşanan darbe ve terör olaylarından sonra ülke Ekonomisinin zorlu bir süreçten geçtiğini ancak Birlik, Beraberlik ve Dayanışma ile bu zorlukların üstesinden gelineceğini belirtti. Başkan ARSLAN Nazilli ve odamız sorumluluk sahasındaki 6 ilçe sorunlarının yer aldığı raporu ZEYBEKCİ’ ye takdim etti ve Bölgesel sorunların çözüme kavuşması adına kendisine talepte bulundu. Dosyayı inceleyen ZEYBEKCİ gerekenin yapılacağını söyledi.
  • 07.04.2017

    Müşterek Tarımsal İhracata Yönelik Bilgilendirme Semineri; Üyeler tarafından yoğun ilgi gösterilen toplantıda Tarımsal ürünlerde ihracat iadesi ve ihracata yönelik Devlet yardımı uygulamaları, Dahilde işleme rejimi, İhracatta ticari kalite denetimleri, Yatırım teşvik ve serbest bölge uygulamaları ile bu uygulamalara ilişkin sorunlar ile çözüm önerileri görüşüldü. NTO Yön. Krl. Başkanı Nuri ARSLAN her platformda bahsettiği bölgenin sorunlarını da toplantı gündemine aldı ve Bakanlık temsilcilerine iletti. Özellikle NTO sorumluluk sahasındaki Nazilli ve diğer ilçelerdeki yatırım alanı yetersizliği, yatırım ortamının önündeki bürokratik engeller ile nitelikli eleman eksikliği gibi konuları önemle vurguladı. Toplantının son bölümlerinde Oda ve Borsa üyeleri güncel olarak yaşadıkları sorunları dile getirdiler ve merak ettikleri hususları yetkililere yönelttiler. Özellikle Devlet teşviklerine yönelik beklentileri ve isteklerini anlattılar. Gelen soru ve talepleri oldukça önemseyen yetkililer bu sorunları kayda aldılar ve çözüme kavuşturulması için konu ile ivedilikle ilgileneceklerini belirttiler.
  • 04.05.2017

    Üniversite-Sanayi İşbirliği toplantısı: Toplantıda Arge ve yatırım desteklerinden birçok insanın haberdar olmadığı bölgede yatırımcı sayısının çok fazla olduğu ancak yatırım alanın yetersiz olması konularına değinilidi. Ayrıca yatırım desteklerinden faydalanma noktasında bürokratik engellerin aşılabilmesi için Üniversite-Sanayi İşbirliğinin çok önemli olduğu hususunda görüş birliğine varıldı. Destek, hibe ve teşvikler ile ilgili odamız tarafından yürütülen örnek çalışmaların devamlılığı için neler yapılabileceği hakkında fikriler sunuldu. Duyarlılığın artırılmasının Bölgesel kalkınmaya büyük fayda sağlayacağı belirtildi.
  • 08.07.2017

    Toplantıya katılan yönetim kurulu başkanı Yatırımcılara destek olmak için yatırım indiriminin yeniden gelmesi gerektiğini ve Sanayiciler üzerindeki mali yüklerin azaltılması gerektiği konularında gereğinin ivedilikle yapılması gerektiğini ifade etti
  • 25.07.2017

    Açılış konuşmasını yapan Rifat HİSARCIKLIOĞLU, konseylerdeki bilgi birikimi ve tecrübenin, ekonomi yönetimi açısından fırsat olduğuna dikkat çekti. Ayrıca istihdam seferberliği ile bir dünya rekoru kırdıklarını anlatan HİSARCIKLIOĞLU, toplantıda yer alan Bakanlara istişare kültürü sayesinde pek çok sorunun çözüme kavuşması hususunda duyarlılıklarından dolayı TOBB camiası adına teşekkürlerini iletti. Konuşmanın ardından Yatırım Teşvik Sistemi, İhracat, Serbest Bölgeler, İç Ticaret, Denetim ve Yurtdışı fuarlar ile ilgili konularda sunumlar gerçekleştirildi. Konseyin bitiminde Nuri ARSLAN Nazilli ve Ticaret Odası Sorumluluk sahasında bulunan 7 ilçenin sorunlarının bulunduğu dosyayı Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKCİ ile TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na iletti. Yatırım ortamı iyileştirme çalışmalarının önemini, bürokratik engeller azaltılması ve yatırımcının hızlı yatırım yapabilmesine olanak sağlayacak önlemler alınması için gereğinin yapılması konusunda taleplerimizi arz ettik.
  • 01.01.2018

    VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİNE %5 VERGİ İNDİRİMİ İMKANI GETİRİLDİ
  • 07.02.2018

    Yatırım ortamı iyileştirme çalışmaları kapsamında, bürokratik engellerin azaltılması ve yatırım yapmaya teşvik edici çalışmların artırılması, yatırımcının hızlı yatırım yapabilmesine olanak sağlayacak önlemler alınması için gereğinin yapılması konusunda taleplerimizi arz ettik.
  • 15.02.2018

    YATIRIM ORTAMININ İYİLEŞTİRMESİ NOKTASINDA KURULUŞ İŞLEMLERİNDE MALİYETLERİNİN AZALTILMASI İMKANI GETİRİLDİ
  • 10.04.2018

    Bürokratik engellerin yatırımcıyı caydırıcı etkisi hakkında istişare gerçekleştirildi.
  • 22.04.2018

    Bölgesel sorunlar ve güncel konular istişare edildi. Hisarcıklıoğlu Nazillide oda ve borsanın birlikte düzenlediği organizasyonla gerçekleştirilen ziyareti memnuniyetle ve takdirle karşıladığını dile getirdi. Seçimlerin geride kalmasıyla her türlü rekabet ortamından uzaklaşılması gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, bölge ve ülke refahı için atılacak her adımda oda ve borsa başkanlarına tam destek vereceğini sözlerine ekledi. Heyet güncel konularda istişarelerde bulunduktan sonra hediyelerin takdim edilmesiyle ziyareti sonlandırdı.
  • 27.04.2018

    Sorumluluk sahamızda yatırımda bulunmak isteyen yatırımcıların karşılaştıkları zorlukları üzerine istişare gerçekleştirildi. Bu zorlukların kaldırıldırılması ve yatırımcının hızlı yatırım yapabilmesi için lobicilik çalışmalrı yapılmasına karar verildi.
  • 28.05.2018

    Sorumluluk sahamızı ilgilendiren yatırım ortamının iyileştirlmesi noktasında bürokratik engellerin azaltılması ve yatırım yapmaya teşvik edici çalışmların artırılması gibi sorunların ve çözüm önerilerinin olduğu dosyası verildi.Sayın Sezgin'den milletvekili olmaları durumunda çözüm bekleyen sorunlarımızın çözümünde destek talep edildi
  • 04.06.2018

    Sorumluluk sahamızı ilgilendiren yatırım ortamının iyileştirlmesi noktasında bürokratik engellerin azaltılması ve yatırım yapmaya teşvik edici çalışmların artırılması gibi sorunların ve çözüm önerilerinin olduğu dosyası verildi.Sayınvekilimizden çözüm bekleyen sorunlarımızın çözümünde destek talep edildi
  • 08.06.2018

    Sorumluluk sahamızı ilgilendiren yatırım ortamının iyileştirlmesi noktasında bürokratik engellerin azaltılması ve yatırım yapmaya teşvik edici çalışmların artırılması gibi sorunların ve çözüm önerilerinin olduğu dosyası verildi.Sayınvekilimizden çözüm bekleyen sorunlarımızın çözümünde destek talep edildi
  • 20.06.2018

    Sorumluluk sahamızı ilgilendiren yatırım ortamının iyileştirlmesi noktasında bürokratik engellerin azaltılması ve yatırım yapmaya teşvik edici çalışmların artırılması gibi sorunların ve çözüm önerilerinin olduğu dosyası verildi.Sayınvekilimizden çözüm bekleyen sorunlarımızın çözümünde destek talep edildi
  • 17.09.2018

    İstişare Toplantısında üyeler tarafından Odalara iletilen sorunlar masaya yatırıldı. Bölge sorunları ile yapılması istenen yatırımlar konusunda fikir birliğine varıldı. Bundan sonra da devam edecek ortak güç birliği toplantılarında tespit edilen yerel sorunlarımızın yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlığı adaylarına sunulmasına, adayların bu konular hakkında görüş, öneri ve taahhütlerinin alınmasına karar verildi. Parti ve siyasi görüş ayrımı yapılmadan adaylıklarını açıklayan herkesten istenecek olan “Yatırım İhtiyaçları ve Sorunlar Listesi” ilçelerimizin ihtiyaç duyduğu yatırım konuları ile yapılması gereken işlemlerden oluşması öngörüldü. Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle adaylıklarını ilan edecek belediye başkanı adaylarından yapmayı planladıkları projeler ile kendilerine sunulacak yatırım konuları hakkında fikir ve düşünceleri istenmesine karar verildi.
  • 12.10.2018

    BÜROKRASİNİN AZALTILMASI GENELGESİ
  • 17.10.2018

    İstişare Toplantısında üyeler tarafından Odalara iletilen sorunlar masaya yatırıldı. Bölge sorunları ile yapılması istenen yatırımlar konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantı sonunda tespit edilen ortak sorunların yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlığı adaylarına sunulmasına, adayların bu konular hakkında görüş, öneri ve taahhütlerinin alınmasına karar verildi. ve sorunlar dosyası oluşturuldu.
  • 31.10.2018

    Odamız tarafından hazırlanan Bölge Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Önerileri Dosyası tüm Aydın milletvekillerine ayrı ayrı takdim edildi ve ayrıntılı olarak sunum yapıldı. Sektörel konu başlıkları olarak hazırlanan bölge sorunları dosyası Nazilli Ticaret Odası yetki alanında bulunan altı ilçe ve Nazilli’deki sanayi, imalat, ticaret, ulaşım, eğitim ve altyapıyla ilgili yapılması gereken çalışmaları ve projeleri içeriyor. Aydın AK Parti Milletvekillerine takdim edilen bölgeyle ilgili konu başlıkları aşağıdakilerdir; Yatırım yapmak isteyen girişimcinin karşısına çıkarılan bürokratik engeller ve yatırım yapma sürecinin uzatılması girişimciyi pes etme noktasına getirmektedir. Yatırım yapma sürecinde ilk adım olan yatırımların yer seçimi ile ilgili bürokratik süreç mümkün olduğu kadar sadeleştirilmeli ve hızlandırılmalıdır. Mesleki Odaların görüşleri alınarak oluşturulacak Bölgesel Kalkınma Planlarında yatırım alanları (ağır sanayi, sanayi ve küçük sanayi bölgeleri, turizm alanları, OSB’ler, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, küçük sanayi siteleri belirlenmeli) net bir şekilde ifade edilmelidir. Diğer bir deyişle her İlin yatırım haritası çıkarılmalıdır. Bölgesel bazda hazırlanacak bu yatırım haritasında, yatırımla ilgili alan belirlemeleri dışında kara, hava ve denizyolu ulaşım imkanları, liman ve havaalanları, demiryolu güzergahları, maden ve hammadde kaynakları, enerji üretim santralleri vb. olanaklar belirlenmelidir. Yatırımcı yatırım yapmak istediğinde çeşitli seçenekler önüne konabilmelidir. Yatırımların mevcut OSB’ler içerisine yapılması sağlanmalıdır. Yatırımcı bu konuda bilgilendirilmeli ve yönlendirilmelidir. Yatırım gerçekleştirme sürecinde, çeşitli kamu kurumlarından izin alma esnasında işleyişin hızlandırılması için bir takım kanun ve yönetmelikler (İmar Kanunu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Çevre Kanunu, Orman Kanunu, Toprak Koruma Kanunu, ve bunlara ait yönetmelikler) günümüz şartlarına göre revize edilmeli ve süreç hızlandırılmalıdır. Arazi temini, tesis inşaatı, iskân ruhsatı ve faaliyete geçme izinleri süreçleri, detaylı ve tutarlı bir şekildetanımlanmalı ve yatırımcının kamu kurumları arasında tenis topu gibi gidip gelmesi engellenmelidir.
  • 31.10.2018

    Odamız tarafından hazırlanan Bölge Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Önerileri Dosyası tüm Aydın milletvekillerine ayrı ayrı takdim edildi ve ayrıntılı olarak sunum yapıldı. Sektörel konu başlıkları olarak hazırlanan bölge sorunları dosyası Nazilli Ticaret Odası yetki alanında bulunan altı ilçe ve Nazilli’deki sanayi, imalat, ticaret, ulaşım, eğitim ve altyapıyla ilgili yapılması gereken çalışmaları ve projeleri içeriyor. Aydın CHP Milletvekillerine takdim edilen bölgeyle ilgili konu başlıkları aşağıdakilerdir; Yatırım yapmak isteyen girişimcinin karşısına çıkarılan bürokratik engeller ve yatırım yapma sürecinin uzatılması girişimciyi pes etme noktasına getirmektedir. Yatırım yapma sürecinde ilk adım olan yatırımların yer seçimi ile ilgili bürokratik süreç mümkün olduğu kadar sadeleştirilmeli ve hızlandırılmalıdır. Mesleki Odaların görüşleri alınarak oluşturulacak Bölgesel Kalkınma Planlarında yatırım alanları (ağır sanayi, sanayi ve küçük sanayi bölgeleri, turizm alanları, OSB’ler, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, küçük sanayi siteleri belirlenmeli) net bir şekilde ifade edilmelidir. Diğer bir deyişle her İlin yatırım haritası çıkarılmalıdır. Bölgesel bazda hazırlanacak bu yatırım haritasında, yatırımla ilgili alan belirlemeleri dışında kara, hava ve denizyolu ulaşım imkanları, liman ve havaalanları, demiryolu güzergahları, maden ve hammadde kaynakları, enerji üretim santralleri vb. olanaklar belirlenmelidir. Yatırımcı yatırım yapmak istediğinde çeşitli seçenekler önüne konabilmelidir. Yatırımların mevcut OSB’ler içerisine yapılması sağlanmalıdır. Yatırımcı bu konuda bilgilendirilmeli ve yönlendirilmelidir. Yatırım gerçekleştirme sürecinde, çeşitli kamu kurumlarından izin alma esnasında işleyişin hızlandırılması için bir takım kanun ve yönetmelikler (İmar Kanunu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Çevre Kanunu, Orman Kanunu, Toprak Koruma Kanunu, ve bunlara ait yönetmelikler) günümüz şartlarına göre revize edilmeli ve süreç hızlandırılmalıdır. Arazi temini, tesis inşaatı, iskân ruhsatı ve faaliyete geçme izinleri süreçleri, detaylı ve tutarlı bir şekildetanımlanmalı ve yatırımcının kamu kurumları arasında tenis topu gibi gidip gelmesi engellenmelidir.
  • 31.10.2018

    Odamız tarafından hazırlanan Bölge Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Önerileri Dosyası tüm Aydın milletvekillerine ayrı ayrı takdim edildi ve ayrıntılı olarak sunum yapıldı. Sektörel konu başlıkları olarak hazırlanan bölge sorunları dosyası Nazilli Ticaret Odası yetki alanında bulunan altı ilçe ve Nazilli’deki sanayi, imalat, ticaret, ulaşım, eğitim ve altyapıyla ilgili yapılması gereken çalışmaları ve projeleri içeriyor. Aydın İYİ Parti Milletvekiline takdim edilen bölgeyle ilgili konu başlıkları aşağıdakilerdir; Yatırım yapmak isteyen girişimcinin karşısına çıkarılan bürokratik engeller ve yatırım yapma sürecinin uzatılması girişimciyi pes etme noktasına getirmektedir. Yatırım yapma sürecinde ilk adım olan yatırımların yer seçimi ile ilgili bürokratik süreç mümkün olduğu kadar sadeleştirilmeli ve hızlandırılmalıdır. Mesleki Odaların görüşleri alınarak oluşturulacak Bölgesel Kalkınma Planlarında yatırım alanları (ağır sanayi, sanayi ve küçük sanayi bölgeleri, turizm alanları, OSB’ler, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, küçük sanayi siteleri belirlenmeli) net bir şekilde ifade edilmelidir. Diğer bir deyişle her İlin yatırım haritası çıkarılmalıdır. Bölgesel bazda hazırlanacak bu yatırım haritasında, yatırımla ilgili alan belirlemeleri dışında kara, hava ve denizyolu ulaşım imkanları, liman ve havaalanları, demiryolu güzergahları, maden ve hammadde kaynakları, enerji üretim santralleri vb. olanaklar belirlenmelidir. Yatırımcı yatırım yapmak istediğinde çeşitli seçenekler önüne konabilmelidir. Yatırımların mevcut OSB’ler içerisine yapılması sağlanmalıdır. Yatırımcı bu konuda bilgilendirilmeli ve yönlendirilmelidir. Yatırım gerçekleştirme sürecinde, çeşitli kamu kurumlarından izin alma esnasında işleyişin hızlandırılması için bir takım kanun ve yönetmelikler (İmar Kanunu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Çevre Kanunu, Orman Kanunu, Toprak Koruma Kanunu, ve bunlara ait yönetmelikler) günümüz şartlarına göre revize edilmeli ve süreç hızlandırılmalıdır. Arazi temini, tesis inşaatı, iskân ruhsatı ve faaliyete geçme izinleri süreçleri, detaylı ve tutarlı bir şekildetanımlanmalı ve yatırımcının kamu kurumları arasında tenis topu gibi gidip gelmesi engellenmelidir.
  • 15.11.2018

    25.11.2018 tarihinde AK Parti Genel Başkan Vekili Numan KURTULMUŞ’un Aydın Sivil Toplum Kuruluşları ile yapmış olduğu toplantıya Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN katıldı. Sivil toplum ve meslek kuruluşu temsilcileri ile basın mensuplarıyla toplantıda bir araya gelen Kurtulmuş, gelen talep ve soruları cevaplandırdı. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN sorumluluk sahamızda bulunan 6 ilçe ve Nazilli’yi kapsayan makro ölçekli sorunların ve çözüm önerilerinin bulunduğu NTO Sorunlar Dosyasını AK Parti Genel Başkan Vekili Numan KURTULMUŞ’a takdim etti.
  • 28.01.2019

    Şubat Meclis Toplantısında, daha önce kendileirne takdim edilen Nazilli ve çevre 6 ilçenin sorunlar dosyası görüşüldü.Konu ile ilgili Sayın Erim sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.Ayrıca TBMM iletilen konular hakkında meclis üyelerimize bilgilendirme yaptı ve konuların takipçisi olmaya devam edeceğini dile getirildi.
  • 13.02.2019

    Sorunlar dosyası teslim edildi.Sayın Özcan'a odamıza iletilen sorunlar ve yapılması istenen konular hakkındaki projelerinin sorulduğu toplantıda ;"Herşeyi tek başına yapamasının imkansız olmasına karşın birlikte hareket ederek çözümleri bulmayı planladığını "belirtti.
  • 13.03.2019

    Nazilli Bölgesinin kalkınması için yapılması gereken yatırımlar ve bölgenin ihtiyaç duyduğu hizmetler konuşuldu. Ayrıca Ticaret odası üyeleri tarafından belirlenen,Belediye Başkan Adaylarının taahhütleri içinde olması beklenen konular Bülent Tezcan'a sunuldu. Tezcan üzerine düşen görevi yetkisi dahilinde çözümlemek için gayret göstereceğini söyledi.
  • 08.05.2019

    Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri Arslan Aydın’ın doğusu ve odamız sorumluluk sahamızda bulunan ilçelerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirme yaptı.
  • 20.08.2019

    Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri Arslan’ı ve Yönetim Kurulu Üyelerini odamızda ziyaret etti. Yapılan ziyarette Sayın Özcan, Volkswagen Fabrikasının Nazilli’de kurulması yönünde Yönetim Kurulu Başkanımız ve üyelerimiz ile görüşme gerçekleştirdi. Sayın Arslan “Yetkilerimiz dahilinde, Nazilli ve sorumluluk sahamızdaki ilçelerin gelişmesine katkı sağlayacak her türlü oluşumda yer almaktan onur duyarız” dedi.
  • 27.09.2019

    Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’ı makamında ziyaret eden Milletvekili Sezgin” Başkan Nuri Arslan’ı bir çok kere ziyaret ettim. Başkan Arslan’la görüşmelerimize çok önem veriyorum. Çünkü her defasında yeni bir proje, yeni bilgi, yeni bir öneri geliyor kendisinden. Nazilli Ticaret Odasındaki başarılı çalışmalarını yakından izliyorum. Nazilli ve çevresinin daha da gelişmesi ile ilgili istişarelerde bulunacağız” Dedi. . Bölgenin kalkınması ve gelişmesi adına yetkilerimiz dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
  • 06.12.2019

    CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Nazilli’de gerçekleştirdiği bir dizi program kapsamında Odamızı ziyaret etti. Yapılan ziyarete CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ile parti üyeleri de eşlik etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ve oda meclis üyeleri ile birlikte VIP Salonda gerçekleştirilen toplantıda bölge sorunlarımızın çözümü hakkında görüşme gerçekleştirildi.
  • 27.01.2020

    Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan tarafından Yönetim Kurulu üyeleri ile yapılan toplantıya Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim katıldı. Yatırım yapmak isteyen girişimcinin karşısına çıkarılan bürokratik engeller ve yatırım yapma sürecinin uzatılması konusunda istişare gerçekleştirildi. Yatırım yapma sürecinde ilk adım olan yatırımların yer seçimi ile ilgili bürokratik süreç mümkün olduğu kadar sadeleştirilmeli ve hızlandırılması gerektiği yönünde desteklerini talep ettik.Bölgemiz ile ilgili diğer sorunlarımız ve çözüm önerileri hakkında istişare gerçekleştirildi.
  • 30.04.2020

    Sorumluluk sahamızda bulunan üyelerimizin sorunlarının yanısıra korona virüs nedeni ile üyelerden gelen taleplerin iletildiği toplantılar ve yapılan lobi faaliyetleri hakkında görüşme gerçekleştirilmiştir.
  • 10.07.2020

    Yapılan ziyarette sorumluluk sahamızda bulunan ilçelere ait sorunlar dosyası hakkında bilgilendirme yapıldı. Sayın Aksoy, sorunların çözümü konusunda bölgenin kalkınması için birlikte hareket etmenin önemine değindi. Bölgenin sorunları ve çözüm önerilerini içeren Ticaret Odası dosyasını inceleyeceğini ifade ederek ziyaretleri için Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’a teşekkür etti.
  • 21.09.2020

    Yapılan ziyarette Sayın Aydemir’e, bölge sorunları ve çözüm önerilerinin yanı sıra NTO’nun projesi olan Uzun Yaşam Köyü kurulması hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca bölgemiz için stratejik öneme sahip yerel ürünler ve ekonomimize etkileri aktarıldı. Tarım alanları ve sanayi alanlarının yeniden planlanması gerektiği, yatırım yapmak isteyen yatırımcı olmasına karşın yer tahsisi yapılmamasının yanı sıra bürokratik engellerle karşılanması sonucu bölge ekonomisinde istenilen düzeyde yükselme sağlanamadığı belirtildi. Bilgilendirme için NTO yönetimine teşekkür eden Kaymakam Musa Aydemir, Sultanhisar ilçesini bir adım daha ileriye taşımak için yapılacak çalışmalara yetkileri dahilinde destek olacağını belirtti.Yeni görev yerinde başarılar dileyen NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Sayın Aydemir’e uzun yaşam sepeti hediye etti.
  • 05.10.2020

    ODAMIZ BAŞKANI Nazilli’nin de sorumluluk sahasındaki diğer ilçeler gibi 3. Bölge teşvik kapsamına alınması hakkındaki sorunları sundu. 3. Bölge teşvik kapsamına girmeyen ilçelerle ilgili açıklama yapan Bakan Varank, 2. Bölge kapsamına alınan ilçelerin tekrar gözden geçirilip revize edileceğini ifade etti 
  • 24.05.2021

    Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN konuşmasında;-ziyaretleri nedeniyle CHP Milletvekillerine ve parti yetkililerine Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum. Nazilli Ticaret Odası yetki ve sorumluluk alanında toplam yedi ilçe ve 300 bin kişilik bir nüfus bulunmaktadır.Bir çok İl Odasından daha büyük bir hizmet potansiyeli bulunan Odamızın öncelik verdiği hizmetlerinin başında bölge ve üye sorunlarının ilgili makam ve kuruluşlara iletilmesi gelmektedir. Bu amaçla hazırladığımız sorunlar ve çözüm önerileri dosyamızı bilgilerinize sunuyoruz. Öncelikli sorunlarımızın başında sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı gelmektedir. 1/100000 lik planda Aydın-Denizli Karayolunun kuzey itarım arazisi, güneyi ise zeytinlik alanları olarak tescil edilmiştir. Yaklaşık 50 yıl önce belirlenmiş olan sanayi ve imalat alanları dışında bugüne kadar OSB haricinde 1 metre yer gösterilmiş değildir. Sürekli olarak konut alanı açan Belediyeler sanayi alanı konusundaki talepleri nedense görmezden gelmektedirler. Bir çok konuda yetki ve onay işleminin merkezde (bakanlıklarda) toplanması bürokrasiyi çekilmez bir hale getirmektedir. Özellikle sanayi/ticaret alanlarının belirlenmesi ve revize edilmesi ile izin ve ruhsat işlemlerinde tüm onayların yerel idareler tarafından yapılması istenmektedir. Bölgenin ve ülkenin kalkınması için üretimi arttırmamız gerektiği konusunda herkes hem fikir olduğu halde sanayi alanı söz
  • 03.06.2021

    SANAYİ VE TİCARET ALANI İHTİYACI Öncelikli sorunlarımızın başında sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı gelmektedir. Aydın-Denizli Karayolunun kuzeyi zeytinlik, güneyi ise tarım arazisi olarak tescil edilmiştir. Organize Sanayi Bölgeleri haricinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/25000 imar planı çalışmaları neticesinde yeni sahalar açılmasına rağmen talep karşılanamamaktadır. Özellikle bölgemizde tapu kayıtlarında zeytinlik olarak gözüktüğü halde vasfını yitirmiş araziler mevcuttur. Aynı şekilde marjinal araziler, ziraat yapma imkanı kalmamış tarlalar veya vasfını yitirmiş orman arazileri bulunmaktadır. Geçmişte yapılan kadastro düzenlemelerinde zeytinlik olarak tescil edildiği halde bugün bakıldığında içinde tek bir ağaç bulunmayan atıl araziler bulunmaktadır. Bu alanların yerinde tespit yöntemiyle niteliklerinin revize edilerek ekonomiye kazandırılması bölgemiz için büyük bir kazanç olacaktır BÖLGEMİZDEKİ SANAYİ ALANI İHTİYACININ UYGUN ŞARTLARDA KARŞILANMASI İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİMİZ Özellikle Nazilli bölgesi gibi; arazilerinin yarısından fazlasının zeytinlik ve tarım arazisi kabul edildiği yerlerde yeni sanayi alanlarına daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.Sorunun çözümünün TOKİ marifetiyle yatırımcıya bedeli karşılığında verilecek sanayi alanları olduğunu düşünüyoruz. Sanayi ve/veya ticari faaliyete uygun olan araziler TOKİ (veya benzer yetkiler ile hareket edebilecek başka bir kurum tarafından) değerinde satın alınıp gerekli altyapı ve imar düzenlemeleri yapıldıktan sonra makul bir kar marjı ile gerçek ihtiyaç sahibine yani yatırımcıya sanayi parseli vasfıyla boş alan olarak veya talep edilmesi durumunda fabrika binası yapılmış şekilde satılması halinde ülkemizin ihtiyacı olan yeni istihdam sahaları daha kısa sürede ve uygun maliyetle karşılanacaktır.
  • 25.08.2021

    Buharkent ilçe Belediye Başkanı Mehmet Erol, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Nuri Arslan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Erol, Başkan Arslan’a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ziyarette Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, misafir perverliğinden dolayı Başkan Arslan’a teşekkür etti. Nazilli Ticaret Odası olarak Buharkent’in her zaman yanında oldu.Buharkent’i hiç unutmadılar. Bizde kendilerini olabildiğince gelip ziyaret etmek istedik. Ekonominin güçlenmesi, üyelerinin başarılı olabilmesi için sorumluluk alanındaki her belediyeye destek oluyor. Çünkü yerel yönetimlerin yani bizim başarımız tabii ki doğrudan esnafımıza, ticarethanelerimize ve oda üyelerimize yansıyacaktır. Nazilli Ticaret Odası olarak bölgenin tanıtılması açısından güzel çalışmaları var. Tabi ki Buharkent’teki olumlu gelişmeler de olaya olumlu yansıyacaktır. Bizim amacımızda Buharkent’in ve bölgenin kalkınmasıdır. Tek hedefimiz odur” dedi.
  • 25.08.2021

    Yönetim kurulu başkanı Nuri Arslan Ege tv canlı yayın programına katılarak gündemi ve bölge ekonomisini değerlendirdi. Ticaret Odası üyelerinin pandemi nedeniyle yaşadıkları sorunlar, işletmelerin yapılmasını istediği düzenlemeler ile devlet destekleriyle ilgili taleplerin konuşulduğu program soru-cevap şeklinde devam etti. Üyelerimizden gelen talep ve istekleri dile getiren Sayın ARSLAN ‘’Ticaret odası olarak bizim görevimizin bu talepleri ilgililerin bilgisine sunmaktır. Kabul edilir veya edilmez. Ancak bunları duyurmak zorundayız ‘’ dedi.
  • 20.09.2021

    Aydın ili oda borsalar Nazilli Ticaret Odasında bir araya geldi. Yapılan istişare toplantısında özellikle dışticaret konusunda üyelerimizin ve bölgenin ihracatını artırmaya yönelik yapılması gereken çalışmalar istişare edildi. Bölgemize ve üyelerimize katma değer yaratacak , üyelerimizin rekabet gücünü artıracak,bölgemizin turizimine katma değer sağlayacak çalışmaların istişaresi için Aydın ili oda borsaların daha sık bir araya gelerek güçbirliği toplantıları yapmaları konusunda fikir birliğine varıldı.
  • 01.10.2021

    Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU Başkanlığında Gerçekleştirilen İş Dünyası -STK Buluşması Toplantısına Katılım Sağladık Sayın Bakanımıza üyelerimizin ve Sorumluluk Sahamızın sorun ve çözüm önerilerinini bulunduğu Sorunlar Dosyamız ile yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizden oluşan hediye sepeti takdim edildi.
  • 21.10.2021

    Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nuri Arslan yeni atanan Kuyucak Kaymakamına makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Yapılan ziyarette bölge sorunları ve çözüm önerilerinin yanısıra ,Odamız tarafından yürütülen ve bölge kalkınmasını sağlayacak projeler hakkında da bilgilendirme yapıldı. Yeni görev yerinde başarılar dileyen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan , uzun yaşam sepeti hediye etti.
  • 22.10.2021

    Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nuri Arslan yeni atanan Karacasu Kaymakamına makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Yapılan ziyarette bölge sorunları ve çözüm önerilerinin yanısıra ,Odamız tarafından yürütülen ve bölge kalkınmasını sağlayacak projeler hakkında da bilgilendirme yapıldı. Yeni görev yerinde başarılar dileyen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan , uzun yaşam sepeti hediye etti.
Türkçe
Sohbete Başla
1
Yardım lazım mı?
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?