Dinamik Danışmanlık – Kymbat Zhanybek

Dinamik Danışmanlık – Kymbat Zhanybek

  • KISACA KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ ?

Ben 1990 yılında doğdum. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra, 5 sene Uridika Akademisi’nde okudum. Üniversiteyi bitirdikten sonra, 2 sene devlet avukatı olarak çalıştım. İstanbul Üniversitesi’nde lisans eğitimimi tamamladım. 2013-2015 yılları arasında Türkiye’de bulundum. 2017 yılında temelli Türkiye’ye geldim. 2020 ocak ayında “Dinamik Danışmanlık Bürosu”nu açtım.

  • FİRMANIZIN KURULUŞ ÖYKÜSÜNDEN BAHSEDER MİSİNİZ ?

2017 yılında Türkiye’ye geldiğimde tercümanlık işlerinde çalıştım. Yurtdışından Türkiye’ye gelen vatandaşların, iş bulma ve tercümanlık konularında eksikliklerinin olduğunu gördüm. Bunun üzerine aklıma, bu konular hakkında faaliyet gösteren kendime ait bir iş yeri açmak geldi. 2020 yılının ocak ayında KOSGEB Girişimcilik Desteği ile, bu iş yerini açtım.

  • NAZİLLİ VE BÖLGEMİZİ SEKTÖRÜNÜZ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ ?

Benim sektörümde faaliyet gösteren herhangi bir yer göremediğim için, çok fazla yorum yapamıyorum.

  • MESLEĞİNİZİN ZOR VE KOLAY YÖNLERİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ ?

İşimi severek yaptığımdan, çok zorlanmıyorum.

  • İŞİNİZİ KURARKEN HERHANGİ BİR DEVLET DESTEĞİ ALDINIZ MI ?

2020 ocak ayında, başka kişilerin de tavsiyesi üzerine Nazilli Ticaret Odası’na gittim. Türkiye’de girişimcilere destek verildiğini daha önce duymuştum. Yurt dışından Türkiye’ye geldiğim için aslında destek alabileceğim konusunda çok fazla ümidim yoktu. Burada odamız KOSGEB girişimcilik desteğinden bahsetti, nasıl vergi ve oda kaydı açacağım konusunda yönlendirdi.

  • SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ NELERDİR ?

Yurt dışından gelip, zor şartlarda uyum sağlama aşamasında, Nazilli Ticaret Odası bana yardımlarıyla destek oldu. Son olarak, Nazilli Ticaret Odası’na kadın girişimcilere destek verdiği için teşekkürlerimi sunarım.

Türkçe
Sohbete Başla
1
Yardım lazım mı?
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?